martes, 22 de mayo de 2007

Eddie Adams




La última de les fotos del post anterior m'ha colpit força. És una imatge brutal, he cercat per internet i es tracta d'un espia o d'un soldat nord-vietnamita capturat per les tropes americanes. És entregat a l'exèrcit sur-vietnamita, que inmediatament, i davant la passivitat dels soldats americans, l'executa allà mateix, al mig del carrer. La foto forma part d'una seqüència a on es veu l'entrega i la posterior execució, tot capturat per la càmara de Eddie Adams, el mateix fotògraf que realitzà la famosa fotografia dels nens vietnamites fugint del napalm, igual que un munt més que podeu trobar fàcilment a internet.

1 comentario:

Antonio dijo...

Excelente selección de imágenes, todas muy presentes en las retinas de mucha gente. Y gran fotoperiodista Eddie Adams, me extraña que cierto profesor de primer trimestre no hablara más de el.
Sí que es cierto que ambas guerras tienen mucho en común a estas alturas, aunque no olvides que en Vietnam no había petroleo ni Al-Qaeda tenía presencia. Quizás, en esta ocasión, sólo digan que se retiren y nunca lleguen a hacerlo, por desgracia.